Axel Limbeek
Nieuws

December 2017

Samen met Olaf Fase opgetreden in een battle in het SBS6 tv-programma Circus Gerschtanowitz. Samen gedrumd en onze battle gewonnen. Ruim 1300,- bruto gewonnen. Samen mooi gedeeld.

Juli 2017

Samen met Jos Werkman een play along ingedrumd. Dit is mijn eerste eigen compositie. 

April 2017

Druk weekend 8 en 9 april: uitgenodigd voor Toptalentengala Ministerie OCW. Betekent Masterclass met Ali B. In Museon. Daarna galadiner in de Ridderzaal met o.a.  Mark Rutte.

Deze maand geef ik ook een drumclinic in Zutphen bij Aldert Glas. Ik drum even samen met Jos Werkman om daarna solo 3 nummers in te drummen.

december 2016

Een endorsement light aangegaan met Wemax drums. Nu in het bezit van een Wemax maple snare stave 14x6.

oktober 2016

Met RTL4 Superkids 3e geworden in de finale. Studiebeurs van 5000,- gewonnen. Kan ik persoonlijke lessen van favoriete drummers en het eerste jaar conservatorium mee betalen (als ik word toegelaten).

Gevraagd om een drumclinic te verzorgen bij Slagwerkdag Zutphen op 9 april 2017 bij Aldert Glas. Natuurlijk ja gezegd.

Op 20.10 een drumoptreden gedaan bij Radio Veronica ( zie hier ). Op verzoek van dj Silvan Stoet naar aanleiding van mijn 3e plek bij Superkids.

Het AD, De Gelderlander, De Stentor en het regionale weekblad De Groene Venen hebben over mij geschreven en De Groene Venen heeft mij ook nog geinterviewd. Het artikel is op 21 okmtober 2016 geplaatst.

Honderden positieve reacties op o.a.  Facebook en Instagram gehad. Geen negatieve reacties ontvangen!

september / oktober 2016

Eindelijk de uitzendingen op tv van Superkids 2016. Ik hoef mijn mond niet meer te houden.

Ook weer marathon drumlessen bij drumschool Soundcheck gegeven.


maart/april/mei 2016

Bijna elke week in de studio's van RTL4 om me voor te bereiden op Superkids 2016. Drums opbouwen en weer afbouwen, oefenen, repeteren met camera, generale repetitie en de opnames voor de uitzendingen. Lange dagen maar wel heel erg spannend en vet.

Voor de halve finale een masterclass gehad van Jamie Westland van Di-rect. Hoe mooi is dat!

Voor de voorronde is er een promo gemnaakt door RTL4. Ik heb in Leiden in de schouwburg samen met Slagerij van Kampen opgetreden. Verder werd ik geinterviewd door Johnny de Mol jr. Ik zat ook in zijn team.

Van Gewa Duitsland (importeur DW) gratis een extra 16"floortom gekregen voor de uitzending Superkids.


februari 2016

5 uur achter elkaar drumles gegeven op de muziekschool. leerlingen van 8 tot 75 jaar. Heel divers en dus leuk.

december/januari 2015/2016

Ik ben ben benaderd door RTL4 Superkids om mee te doen als drummer met de audities voor Superkids 2e seizoen 2016. Ik heb ja gezegd en ik ben door de audities gekomen in het hoofdgebouw van RTL op het mediapark in Hilversum.

oktober 2015

Deze maand weer ingevallen als drumdocent bij muziekschool Soundcheck en ik heb samen met Cesar Zuiderwijk de tv commercial voor Radio Veronica (Oktober Rockmaand) ingedrumd. Deze is 14 dagen te zien op de t.v.

juni 2015

Ik ben naar de halve finale van drumtalent 2015 van Slagwerkkrant en Adams Drumworld. Op 28 juni moet ik naar Sint Niklaas drummen tegen 4 andere drummers.

mei 2015

De Sabian Artisans 22' Ride en 15" Hihats opgehaald bij Terpstra.

april 2015

De musical was verplaatst omdat de conrector van de school was overleden. Voor de tweede keer gaan we het proberen.

Op 18 april staat mijn gastoptreden bij het 100-jarig jubileum van de Loenense Fanfare gepland.

Zie linkje.

9 april weer invallen als drumleraar bij muziekschool Soundcheck in Mijdrecht.

maart 2015

Zaterdag 21 maart de grote repetitie met de band, zangers en dansers van de musical Tarzan. Mijn playlist voor mijn gastoptreden bij de 100-jarige fanfare in Loenen is: Binnen van Ton Dijkman (M. Borsato), Moontune van Sebastiaan Cornelissen (Tristan) en een punk rock nummer op de manier van Oscar Kraal (bij zijn clinics).

Sinds deze maand heb ik een Focusrite 18i20 interface,  sE4 overheads, Sennheiser 602/604 en Shure SM57 mics.

februari 2015

Deze maand ben ik druk bezig met de repetities voor de musical Tarzan. Verder ben ik de oefenstof van Olaf Fase, Oscar Kraal, Lean Robbemont en Ton Dijkman aan het instuderen. Volgende week weer een les van Ton Dijkman.

januari 2014

Ik ben met Winnie Mensink mijn eerste drumleraar naar Slagerij van Kampen geweest in Amstelveen. Olaf Fase die nu mijn drumleraar is speelt in die band.

december 2014

Door plotselinge  uitval ben ik ingevallen om drumles te geven aan 7 leerlingen bij muziekschool Souncheck.

Sinds september hebben Ronnie, Anna en ik ongeveer 6 keer kunnen repeteren. We doen dat op de zondag in de oefenstudio van muziekschool Soundcheck.

De Omni en de X Celerator opgehaald. Supervette klank.

Naar Peter Kil in Hoogerheide geweest voor de 1e repetitie drumpartijen musical Tarzan. Mijn octapad meegenomen voor de percussieklanken.

november 2014

In het weekend naar het optreden van Shirma Rouse geweest. In de P3 in Purmerend. Ik mocht even live meedrummen op het podium.

Binnenkort zal de repetitie beginnen voor de schoolmusical Tarzan. Net zo leuk en spannend als WWRY van afgelopen jaar hoop ik.

Ik heb bij Terpstra in Lijnden een Sabian 22" Omni ride en  Sabian 14" X-celerator hihats gekocht.

De Artisan 22" ride en Artisan 15" hihats zijn in bestelling.

oktober 2014

Op 4 oktober 2014 tijdens de DDT 2014 de 1e prijs gewonnen in mijn categorie tot 16 jaar. Weer een Mapex drumstel gewonnen.
Op 2 puntjes na de overallprijs.

De komende maanden is het druk en krijg ik drumles van Ruben vd Velde, Lean Robbemont, Olaf Fase, Ton Dijkman, Sebasitaan Cornelissen, Oscar Kraal en Peter Kil (coaching voor musical Tarzan).

september 2014

Zondag 28 sept. komt de band van Anna en mij voor het eerst bij elkaar in de muziekruimte van studio Soundcheck in Mijdrecht van Peter Huisman. Spannend.

Volgende week de DDT in Heerenveen. Mixed bag van Weckl heb ik nu onder de knie.

Naar de Masterclass van Cora Dunham geweest. Was erg goed.

Naar de repetitie geweest van Slagerij Van Kampen. Op uitnodiging van Olaf Fase. Was een hele grote belevenis.

augustus 2014

Samen met Anna Sollewijn druk bezig met het formeren van onze eerste band. De bedoeling is dat we Pop, Soul en Funk gaan spelen.

Druk bezig met het instuderen van Mixed Bag van Dave Weckl voor de DDT 2014 in Heerenveen bij van der Glas in okt.

Deze maand drumlessen van Ton Dijkman, Olaf Fase en Lean Robbemont!

In september ga ik naar een Masterclass van Queen Dora Dunham. Zij is de drummer bij Beyonce.

mei 2014

Ik ging met mijn vader naar Van der Glas in Heerenveen om naar een clinic van Virgil Donati te kijken. Ik kwam terug met een nieuwe drumkit. Een DW Performance Candy Apple Red. Wow!! Mijn in 2012 met de DDT gewonnen Mapex Cherry Red Meridian Birch heb ik daar ingeruild.

De pianolessen bij mijn buurvrouw Pia Schutz gaan lekker!

maart 2014

Op 29 maart krijg ik mijn eerste pianoles. Dat wordt mijn 2e instrument.
Het musical-weekend met WWRY zit erop. Een aantal filmpjes staat op mijn Youtube-kanaal. Wij als band zaten apart van het podium met zang en dans.

februari 2014

Een filmpje van mijn optreden tijdens Talentenjacht 2014 VLC

Vrijdag 14 februari sta ik in de finale van de Talentenjacht 2014 VLC in het Crown Theater in Aalsmeer. Ik drum een eigen compositie met mijn Roland Octapad en mijn akoestisch drumstel.

Zondag 2 februari drum ik live tijdens de radio-uitzending van DJ Silvan Stoet bij Radio Veronica.  Ik drum een minuutje solo voor het Longfonds. Verder drum ik een bekende groove waarna de luisteraars moeten raden bij welke bekende hit dat hoort.

januari 2014

Vanaf nu elke zaterdag 3 uurtjes repeteren met de WWRY band. We moeten ongeveer 20 songs instuderen. Later gaan we ook nog oefenen met het koor.

december 2013

Ik doe mee met de Talentenjacht 2014 van mijn VLC-school. Op 10 januari zijn de voorronden en op 14 februari is de finale in Crown Plaza in Aalsmeer, mocht ik dat halen. Dat zijn de oude Endemolstudio's. Vet!

november 2013

We zijn begonnen met oefenen voor de musical WWRY van Queen op het Veenlandencollege. We hebben inmiddels twee nummers geoefend, te weten I want it All en Radio GaGa.

Oscar Kraal schreef in zijn weblog iets over ons bezoek aan Tony Royster jr en Jay Z in de Ziggo Dome.: http://www.oscarkraal.com/?page_id=34

oktober 2013

Ik ben met Oscar Kraal naar het optreden van Jay-Z in de Ziggo Dome geweest. De drummer was Tony Royster. Het was Super!!!

Ik ben de drummer van de band bij de rockmusical van Queen WWRY op het Veenlandencollege in Mijdrecht. De band bestaat uit: Andy Teerlink, Jan Voortwist, Leon Sibum en peter Huisman. Veel oefenen dus.

september 2013

Ik ben door het Veenlandencollege gevraagd of ik bij een band die gaat optreden in de musical met Queen-nummers  als drummer wil invallen. Natuurlijk wil ik dat. Drummen met allemaal volwassenen.

Ik doe mee aan de Bax groove tube drumbattle. Spannend.

augustus 2013

Heb gedrumd en gejamd bij Bird in Rotterdam met Shirma Rouse!! Dit op voordracht van Oscar Kraal. Super.

juni/juli 2013

Mijn eerste drumles gehad van Oscar Kraal en van Olaf Fase. Heeel veeel huiswerk...

25-5-2013

Ik ben naar de Clinic van Oscar Kraal en Mario Goossens geweest bij Drumland in Lijnden.Was super!!!

2-5-2013

Ik ben bij Lars Nijman geweest. Hij heeft me veel geleerd over het opnemen met een externe geluidskaart in combinatie met de Roland en Ableton.

30-4-2013

Naar het terrein van de NDSM-Vrijhaven in Amsterdam-Noord geweest. Daar wat gejamd met een gitarist. Was grappig. Ik heb beelden hiervan op Youtube gezet.

1-3-2013

Ik ben gevraagd als invaldrummer bij Viribus Unitis uit Wilnis. Ik doe mee met een optreden op 23 maart 2013. Ik speel mee met de band op nummers als pink panther en de theme van james bond.

23-12-2012

Ik ben nu ook te vinden op Facebook

21-10-2012

Heb gisteren meegedaan aan de Dutch Drum Talent 2012 in Heerenveen. Ik ben winnaar geworden in mijn leeftijdscategorie en de prijs was een nieuw Mapex drumstel. Ik drumde Streetwise van Simon Philips. In dit geval op Vimeo, maar ook op Youtube,  is de video te zien. Mijn zwarte Ludwig reiskit heb ik via mijn drumleraar Winnie Mensink kunnen verkopen.

9-9-2012

Ben aan het oefenen voor de Dutch Drum Talent bij van der Glas in Heerenveen op 20 oktober 2012. Ik drum op het nummer 'Streetwise' van Simon Philips. 

8-9-2012

Naar de Master Class van Steve Smith geweest. Het was gericht op Jazz en Billy Cobham en natuurlijk zijn eigen speelstijl.

3-9-2012

Ben bezig om 'Le Train' van Agostini onder de knie te krijgen. Daarnaast probeer ik elke dag wel iets uit Stick Control, Accents and Rebounds en Buddy Rich's Modern Interpretation of Snare Drum Rudiments te oefenen.

1-8-2012

Heb sinds kort de Octapad van Roland in het bezit.

21-7-2012 

Bezig met de boeken Mel Bay's Studio Jazz Drum Cookbook en Modern Rudimental Sing Solos van Ludwig Masters.